вторник, 14 марта 2017 г.

?Що краще Joomla чи WordPress?


WordPress і Joomla - дві найпопулярніші CMS сайту





На світі існує величезна кількість самих різних движків, але найширше поширення набули два з них - WordPress і Joomla. Обидві системи абсолютно безкоштовні і легко доступні для будь-якого користувача. Отже, давайте їх порівняємо і дізнаємося відповідь на питання: що краще WordPress або Joomla?

Спеціалізація

WordPress

Движок WordPress призначений в першу чергу для створення блогів. Саме тому якщо твоя мета - зробити якісний блог, то легше і швидше для цього скористатися саме WordPress. Проте, функціонал цим не обмежується. Скориставшись плагінами на wordpress можна створити практично будь-який сайт починаючи від інформаційного порталу і закінчуючи інтернет-магазином.

Joomla

Основне призначення Joomla - створення звичайних інформаційних сайтів. Створити блог на Joomla теж можна, але це буде важче.

Зручність використання, інтерфейс

WordPress

На мій погляд, у Wordpess найзручніший інтефейс. Не дивлячись на те, що в мережі є величезна кількість документації, різноманітних уроків і самовчителів, я освоїв адмінку WordPress самостійно буквально за пару годин.

Joomla

У плані зручності, на мою думку, Joomla трохи гірше. Проте, ніяких спеціальних знань або умінь для того, щоб створити сайт не потрібно. Нестачі в спомогательних матеріалах теж не спостерігається.

Теми оформлення і плагіни

WordPress

Чим більше тим оформлення і плагінів у вільному доступі, тим більше це дає можливостей для розвитку сайту. І в цьому WordPress визнаний чемпіон. У мережі таку силу-силенну різних шаблонів і модифікацій, що, при бажанні, на основі WordPress можна зробити і маленьку персональну сторінку і великий інформаційний портал. Свого часу, саме тому я вибрав для свого блога саме WordPress і, з тих пір, про це жодного разу не пошкодував.

Joomla

Joomla не так популярна. Наприклад, за запитом «плагіни Joomla» Яндекс видає 1 млн. Результатів (для порівняння за запитом «плагіни WordPress» 2 млн. Результатів). Але, як правило, серйозних проблем це не викликає. При бажанні, можна знайти підходящу тему практично для будь-якого сайту.

Отже, що ж краще Joomla або WordPress?

Звичайно ж, вибирати CMS потрібно окремо для кожного сайту, виходячи з цілей, для яких цей сайт створюється. Я, наприклад, роблю в основному блоги, тому для мене краще WordPress. Мене подобається, що для вордпресс в мережі дуже багато безкоштовних доповнень і тим оформлення. Крім того, зі свого досвіду можу сказати, що сайти на WordPress охочіше беруть в GoGetLinks. Модератори рідко вказують причину, по якій сайт не прийнятий, але факт залишається фактом - більшість моїх сайтів в ГГЛ саме на WordPress.

Комментариев нет:

Отправить комментарий